Kotlety jajeczne

0 (0 ocen)

  • 45 min

Sposób na tani, wegetariański obiad.

  • 45 min

Składniki:

  • 14 jaj
    półtorej szklanki bułki tartej
    2 cebule
    20 dag żółtego sera
    łyżka słodkiej papryki
    łyżeczka ostrej papryki
    sól
    pieprz
    olej rzepakowy

Kotlety jajeczne - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 10 jaj gotujemy na twardo, studzimy i kroimy w bardzo drobną kostkę.
  • 2. Ser ścieramy na dużych oczkach tarki . Cebule obieramy i kroimy w kostkę.
  • 3. Łączymy składniki z szklanką bułki tartej, słodką i ostrą papryką i przyprawami.
  • 4. Formujemy płaskie kotlety i maczamy w dwóch rozkłóconych jajkach, obtaczamy w bułce tartej i wkładamy na rozgrzany olej a na końcu obsmażamy do złoto-brązowego koloru.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy