Kotlet schabowy z chińską nutką to fajna i moim zdaniem pyszna odmiana tradycyjnych schabowych. Takie schabowe wyprały u mnie te tradycyjne
30 min
Składniki:
schab,
ciemny sos sojowy,
sól,
pieprz,
mała cebula,
przyprawa do dań chińskich lub tradycyjna do mięsa wieprzowego,
jajko,
bułka tarta,
mąka pszenna,
olej.
Kotlet schabowy z chińską nutką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Mięso kroimy na kotlety. Oprószamy z obu stron solą i pieprzem. Z jednej strony mięso smarujemy kilkoma kroplami sosu sojowego a z drugiej delikatnie oprószamy przyprawą. Mięso rozbijamy. Cebulę kroimy w plastry i układamy w stos - mięso, cebula, mięso. Kotlety układamy tak aby strona jednego kotleta posmarowanego sosem dotykała następnego kotleta nie posmarowanego sosem. Odstawiamy na ok 15 min do lodówki. Następnie panierujemy w osolonym rozkłóconym jajku oraz bułce tartej z dodatkiem mąki i smażymy na złoty kolor.
Komentarze