Kotleciki rybne

0 (0 ocen)

  • 20 min

szybki pomysł na obiad

  • 20 min

Składniki:

  • 1/2kg filetu z morszczuka
    20dkg bułki tartej
    1jajko
    1ząbek czosnku
    1cebula
    sól,przyprawa uniwersalna.pieprz
    olej do smażenia

Kotleciki rybne - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Filet z morszczuka zmielić w maszynce dodać do niego bułke tartą , jajko , ząbek czosnku drobno posiekany, zetrzeć cebule na tarce o drobnych oczkach doprawić solą , przyprawa uniwersalna i pieprzem . Uformować masę i formować małe okrągłe placuszki , obtoczyć w bułce tartej , smażyć na oleju z obu stron.

Porady

Kotleciki podawać z risotto

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy