Kotleciki jajeczne ze szczypiorem i serem

0 (0 ocen)

  • 40 min

Taką wspaniałą kolacją poczęstował mnie mąż. Dodaję przepis, gdyż moje podniebienie zostało zachwycone.

  • 40 min

Składniki:

  • Czerstwa bułka
    mleko
    5 jajek ugotowanych na twardo
    1 jajko surowe
    szczypior sałatkowy
    bułka tarta
    sól
    olej
    garść sera żółtego startego na tarce

Kotleciki jajeczne ze szczypiorem i serem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka zetrzeć na tarce, na grubych oczkach. Bułkę namoczyć w mleku. Do miski dać starte jajka, wbić surowe jajko, wsypać posiekany drobno szczypior i żółty ser. Bułkę dobrze wycisnąć z mleka i dodać do reszty.
    Posolić do smaku i dokładnie wymieszać. Formować małe kotleciki i obtoczyć w bułce tartej.
    Smażyć z każdej strony na złocisto

Komentarze

Podobne przepisy