Kotleciki jajeczne ze szczypiorkiem

5 (145 ocen)

  • 30 min

Idealne na piątkowy obiad lub ciepłą kolację. Kotleciki są delikatne i sycące. Najlepsze gorące, prosto z patelni, podane z sosem czosnkowym.

  • 30 min

Składniki:

  • -10 jaj ugotowanych na twardo
    -1 jajko surowe
    -1 duży pęczek szczypiorku
    -2 łyżki majonezu
    -2 łyżki bułki tartej+do obtoczenia
    -1/2 łyżki przyprawy uniwersalnej
    -duża szczypta pieprzu
    -olej do smażenia
Wystaw ocenę:

5 (145 ocen)

Kotleciki jajeczne ze szczypiorkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1 1. Jajka obieramy, kroimy w kosteczkę i wrzucamy do miski. Dodajemy posiekany szczypiorek, majonez, przyprawę uniwersalną, bułkę tartą, pieprz i wbijamy surowe jajko.
  • 2 2. Mieszamy na jednolitą masę. Z masy formujemy niewielkie kotleciki (mi wyszło 11 sztuk). Obtaczamy je w bułce tartej.
  • 3 3. Na patelni rozgrzewamy olej, wrzucamy kotleciki i smażymy na wolnym ogniu po 4 minuty z każdej strony. Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jajka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować