Konfitura truskawkowa

  • wyświetlono: 424 |
  • dodany do książki kucharskiej: 3 |
  • polecenia: 0

Pyszna konfitura, pomimo małej ilości cukru jest wystarczająco słodka.

IMG_4402

Składniki

2 kg truskawek
2 cytryny
1.5 szklanki cukru

Sposób przygotowania przepisu:

Konfitura truskawkowa

  • 1. Truskawki umyć, usunąć szypułki i zasypać cukrem. Odstawić na kilka godzin.
  • 2. Cytryny obrać, usunąć pestki i drobno pokroić.
  • 3. Truskawki wymieszać z cytryną i gotować na dużym ogniu do zgęstnienia. Najlepiej do tego celu użyć jak najszerszego garnka. Ja gotowałam ok. trzy godziny.
  • 4. Przełożyć do słoiczków, zakręcić i odwrócić do góry dnem do zastygnięcia.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

tania_kuchniaslodkie_zyciezdrowie_na_talerzudania_dla_urodysezonowe_przysmakiz_roznych_stron_swiatamama_mnie_nauczyla

Komentarze

Podobne przepisy

image-19yxhfs

Dodane przez: wiesiołek

Konfitura truskawkowa na spirytusie – stara...

Prawdziwa konfitura wg dawnej receptury,...

konfitura truskawkowa z kiwi

Dodane przez: PiernikowaChata

Konfitura truskawkowa z kiwi i sok truskawkowy

Mój ulubiony sposób na zamknięcie...

Pikantna truskawkowa konfitura z bazylią

Dodane przez: joanna30

Pikantna truskawkowa konfitura z bazylią

Po prostu pyszna! Nie zdawałam...

image-09i5rpd

Dodane przez: KuchenneFantazje

Konfitura truskawkowa z orientalną nutą

Inspirację znalazłem w internecie....

Lawendowe truskawki

Dodane przez: zzewa

Konfitura truskawkowa z lawendą

idealne do ciasta lub nalesników

Konfitura truskawkowa z nasionami chia

Dodane przez: Cukiereczek

Konfitura truskawkowa z nasionami chia

Ta konfitura jest ekspresowa w...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE