REKLAMA

Konfitura cytrynowa do mięs i ryb.

wyświetlono: 589 | dodany do książki kucharskiej: 0 | polecenia: 0

Konfitura świetnie koresponduje z łososiem .Ja podałem z ozorkami w sosie chrzanowym.

opublikowany: 19.02.2014
Udostępnij Pinterest

Składniki:

  • 2 cytryny
    1 ząbek czosnku
    5 plasterków imbiru
    1 cebula
    5dag rodzynek
    2 liście cytryny lub limonki
    1 łyżeczka ostrej musztardy
    1/2 łyżeczki kminku mielonego
    1/2 łyżeczki kolendry
    3 szczypty chilli w proszku
    2 łyżki cukru
    1 łyżka oliwy
    1 łyżka octu winnego białego
    1 łyżeczka soli
Ocena:

(średnia 0 z 0 głosów)

Sposób przygotowania:

  • Konfitura cytrynowa do mięs i ryb. 1. Cytryny sparzyć, pokroić w ósemki. Włożyć do szklanej lub porcelanowej miski ,posypać solą ,wymieszać, przykryć i wstawić do lodówki na 8h.
    Opłukać, osuszyć papierowym ręcznikiem.
    Na patelni umieścić przeciśnięty czosnek ,imbir ,ósemki cebuli, musztardę, chilli, kminek, kolendrę, cukier i oliwę .Wszystko wymieszać i mieszając gotować 3 min, aż mieszanina lekko się przesuszy.
    Wlać 200ml wody, ocet ,dodać rodzynki, liście cytrynowe i ósemki cytryn. Wymieszać i gotować, aż cytryny zmiękną ,około 20min.
    Odstawić do przestudzenia. W słoikach można przechowywać parę tygodni.
Dodaj do książki kucharskiej
Wyślij Udostępnij Podziel się Wyślij

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

Dodane przez: Magda_Z indeks

Idealna surówka do ryb

Bogactwo witamin.

kategoria: Surówki kapusta kiszona kapusta kwaszona opublikowany: 29.04.2014 | wyświetlono: 22311 Książki kucharskie: 1 | Polecenia: 3
Dodane przez: juchab juchab

Konfitura cytrynowa

Idealna jako dodatek do ciast i deserów.

kategoria: Desery Przetwory konfitury opublikowany: 17.02.2015 | wyświetlono: 1981 Książki kucharskie: 6 | Polecenia: 0
Dodane przez: rzelkazag Joanna Tokarz

Konfitura żurawinowa do mięs, serów, pasztetów

Uwielbiam ją z grillowanym oscypkiem.

kategoria: Przetwory konfitury Dodatki opublikowany: 20.01.2018 | wyświetlono: 789 Książki kucharskie: 2 | Polecenia: 0

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE