Roladki z piersi kurczaka nadziewane papryką, serem brie i rukolą.
Składniki:
4 plastry szynki prosciutto
4 sznycelki z piersi z kurczaka, najlepiej wiejskiego
połowa żółtej papryki
połowa czerwonej papryki
garść rukoli
50 g sera brie
Kolorowe roladki z kurczaka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Paprykę kroimy w cienkie paseczki. Brie kroimy w kawałki.
2.Przygotowanie. Na plastrze szynki układamy lekko rozbity plaster kurczaka. Oprószamy solą i pieprzem. Układamy paprykę, ser i rukolę. Zwijamy w roladki.
3.Na patelnię wrzucamy gałązkę rozmarynu. Roladki smażymy na rozgrzanej patelni smażąc około 3-4 minut z każdej strony. Podajemy na liściach rukoli w towarzystwie ulubionej sałatki i ryżu.
Porady
Jeśli nie mamy świeżej papryki możemy użyć marnowanej lub grillowanej w oleju.
Komentarze