kolorowe roladki z kurczaka

0 (0 ocen)

Roladki z piersi kurczaka nadziewane papryką, serem brie i rukolą.

Składniki:

  • 4 plastry szynki prosciutto
    4 sznycelki z piersi z kurczaka, najlepiej wiejskiego
    połowa żółtej papryki
    połowa czerwonej papryki
    garść rukoli
    50 g sera brie

    sól
    pieprz kolorowy
    rozmaryn

Kolorowe roladki z kurczaka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Paprykę kroimy w cienkie paseczki. Brie kroimy w kawałki.
  • przygotowanie 2. Przygotowanie. Na plastrze szynki układamy lekko rozbity plaster kurczaka. Oprószamy solą i pieprzem. Układamy paprykę, ser i rukolę. Zwijamy w roladki.
  • 3. Na patelnię wrzucamy gałązkę rozmarynu. Roladki smażymy na rozgrzanej patelni smażąc około 3-4 minut z każdej strony. Podajemy na liściach rukoli w towarzystwie ulubionej sałatki i ryżu.

Porady

Jeśli nie mamy świeżej papryki możemy użyć marnowanej lub grillowanej w oleju.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy