Kolorowe roladki z piersi kurczaka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Na patelni rozgrzać odrobinę oleju.
Wrzucić pokrojoną w kosteczkę paprykę i cebulę, chwilę smażyć.
Następnie dodać posiekany szpinak i pokrojoną drobno wędlinę.
Znów chwilkę smażyć, doprawić do smaku i na koniec dodać kaszę mannę, farsz wymieszać i przestudzić.
2.Piersi z kurczaka umyć, osuszyć i rozciąć na jak największy płat, posolić.
Na każdy z nich rozłożyć po połowie farszu i zawinąć w roladę.
Potem zawinąć je szczelnie w folię spożywczą ( ma być tyle folii aby można było związać końce ).
Tak przygotowane pakunki włożyć do garnka z zimną wodą i od zagotowania gotować 15 minut.
3.Roladki wyjąć z wody, uważając aby się nie poparzyć zdjąć folię.
Roladki obtoczyć w mące, potem w rozbełtanym jajku i znowu w bułce tartej.
Smażyć do zrumienienia z każdej strony i podawać na gorąco.
Można także podać gotowane, bez panierowania i podsmażania.
4.Roladki świetnie się prezentują na talerzu, są idealne na święta, rodzinne uroczystości. Jednym słowem nadają się na każdą okazję i są bardzo smaczne. Można podać je w wersji delikatniejszej, czyli tyko gotowane. Polecam.
Komentarze