Kolorowa potrawka

0 (0 ocen)

  • 40 min

Najlepiej smakuje z odrobiną czosnkowego sosu

  • 40 min

Składniki:

  • 3 ziemniaki

    2małe piersi z kurczaka

    1 por

    3 ząbki czosnku

    3 łyżki kukurydzy

    czerwona papryka

    garść orzechów włoskich

    sól,pieprz do smaku

    przyprawa do kurczaka oraz przyprawa do ziemniaków

Kolorowa potrawka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso oczyścić,opłukać ,pokroić w plastry,przyprawić,usmażyć na odrobinie tłuszczu,pod koniec smażenia dodać paski papryki oraz kukurydzę,chwilę poddusić.

    .Na drugiej patelni na tłuszczu usmażyć przez około 15 min obrane,pokrojone w plastry i przyprawione ziemniaki,pod koniec smażenia dodać ,krążki pora,poszatkowany drobno czosnek,posiekaną natkę oraz usmażone z papryką i kukurydzą mięso ,przyprawić do smaku solą ,pieprzem lekko przemieszać , wkruszyć orzechy.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy