Kokosowe crumble z truskawkami i rabarbarem

0 (0 ocen)

  • 10 min

Bajecznie kolorowe kokilki przypominające mi zachód słońca, wypełnione słodką i aromatyczną truskawką, nadającym świeżość rabarbarem i kokosową kruszonką rozpieszczały mnie podczas całego procesu konsumpcji.

  • 10 min

Składniki:

  • Składniki na 4 kokilki o poj. 185 ml.:

    - 2 łodygi rabarbaru

    - truskawki mogą być mrożone (tyle aby zapełnić kokilki)

    Kokosowa kruszonka:

    - 0,5 szkl. mąki

    - 0, 5 szkl. kokosu

    - 1/4 szkl. cukru

    - 1/4 masła

Kokosowe crumble z truskawkami i rabarbarem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Rabarbar obieramy i kroimy w plasterki. Świeże truskawki myjemy i obieramy z szypułek. Jeśli nie mamy świeżych można użyć mrożonych truskawek. Owocami wypełniamy kokilki. Z kokosu, masła, cukru i mąki w półmisku zarabiamy palcami kruszonkę, tak aby miała konsystencję sypką i posypujemy nią owoce w kokilce. Wkładamy do piekarnika rozgrzanego do 200 0C i pieczemy ok 20 min., jeżeli kruszonka zacznie za bardzo brązowieć przykrywamy papierem do pieczenia aby się nie przypaliła.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy