brokuł
50 dag mięsa mielonego z szynki
jajko
czerstwa kajzerka
cebula
20 dag sera feta
200 g makaronu spaghetti
keczup
sól,pieprz
2 liście laurowe
3 ziela angielskie
Klopsy w brokułowym wieńcu na makaronie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Posiekaną cebulę zeszklij na łyżce masła, bułkę namocz i odciśnij. Dodaj do mielonego, wbij jajko ,przypraw solą i pieprzem, wymieszaj. Z ciasta wyrób mięsne kuleczki i wstaw do lodówki na pół godziny. Do garnka z gorącą wodą dodaj liście laurowe, ziele i wrzucaj klopsy. Gotuj 10 minut.
2.Brokuł podziel na różyczki i blanszuj 3-4 minuty w posolonym wrzątku. Makaron ugotuj wg przepisu na opakowaniu, odcedż.
3.Na talerzu rozłóż makron, na nim klopsiki, wokoło różyczki brokuła. Danie posyp pokrojoną w kostkę fetą i polej keczupem.
Komentarze