Kasza jaglana z pieczarkami i jarmużem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Cebulę obrać i pokroić w kostkę na rozgrzanym tłuszczu ( w wysokiej patelni lub garnku). Dodać przeciśnięty przez praskę czosnek.
Pieczarki umyć i pokroić w plasterki, dodać do zeszklonej cebuli i chwilę podsmażyć. Liście jarmużu dokładnie umyć i poszarpać na mniejsze kawałki, dodać do cebuli. Całość chwilę podsmażać mieszając, aby się nie przypaliło.
2.Następnie dodać suchą kaszę jaglaną. Zalać całość wodą ( najpierw 2 szklanki, później w razie potrzeby dodać jeszcze pół szklanki). Lekko posolić. Dusić pod przykryciem na małym ogniu ok 15 minut. Na koniec dodać startą na grubych oczkach tarki mozzarellę. Doprawić do smaku. Smacznego :)
Komentarze