1.Ciasto: zagotować wodę. Dodać margarynę. Kiedy margaryna się rozpuści dodać mąkę i ucierać na małym ogniu ok 3 min. Wystudzić
2.Dodać jaja i proszek do pieczenia i dokładnie utrzeć. Podzielić ciasto na dwie części. Formę prostokątną o wymiarach ok. 35x24cm wysmarować margaryną i posypać mąką. Ciasto w formie rozprowadzić łyżeczką.
3.Piec w 200 stopniach ok 30 min.
4.Masa: ugotować budyń według przepisu na opakowaniu. Dodać mąkę. ostudzić.
5.Masło utrzeć z cukrem na puszysta masę i miksując dodawać ostudzony budyń.
6.Masę ułożyć na jednej części ciasta. Przykryć drugą częścią i posypać cukrem pudrem. Wstawić do lodówki na conajmniej 2 godziny
Porady
Ciasto piekę na dwie raty. Po każdym pieczeniu uchylam drzwiczki piekarnika i zostawiam tak na kilka chwil, żeby Karpaty nie opadły :)
Komentarze