Karp cebulkowy

0 (0 ocen)

  • 30 min

Ten wspaniały smak chrupiącej słodkiej cebulki doskonale komponuje się ze smażonym karpiem.

  • 30 min

Składniki:

  • 1 karp,
    2 cebule,
    przyprawy:
    przyprawa uniwersalna
    maggi
    bułka tarta i mąka do panierowania
    olej do smażenia

Karp cebulkowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Oczyszczonego i umytego karpia filetujemy, posypujemy przyprawa uniwersalną i dodajemy kilka kropli maggi w płynie. Cebulkę kroimy w talarki i obkładamy przyprawioną rybę. Odstawiamy do lodówki na jakiś czas (najlepiej kilka godzin). Filety obłożone cebulką panierujemy w mące pomieszanej z bułką tartą w proporcjach pół na pół i smażymy na gorącym oleju aż do zrumienienia.
    Rybka dzięki przyprawom i cebulce nabiera fajnego smaku:)

Komentarze

Podobne przepisy