Kapusta zasmażana

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 20 min

Kapustka najlepsza do golonki

  • 1 godz. 20 min

Składniki:

  • 1 kg kapusty kiszonej
    1 marchewka
    1 cebula
    1 słodkie jabłko
    olej wielkopolski do smażenia
    szczypta suszonych tartych grzybków
    szczypta kminku
    sól
    pieprz
    pieprz ziołowy
    1 łyżka mąki
    tłuszcz na zasmażkę

Kapusta zasmażana - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Kapusta zasmażana 1. Kapustę wypłukać dwa razy, odcisnąć. W garnku podsmażyć na 3 łyżkach oleju posiekaną cebulę, dodać kapustę, marchewkę zetrzeć na tarce, dodać przyprawy pokrojone w kostkę jabłko, podlać szklanką wody i dusić pod przykryciem do miękkości ok jedną godzinę, w razie potrzeby podlać wodą.
    Na tłuszczu przyrumienić mąkę i dodać zasmażkę do kapusty.

    Taka kapusta idealnie nadaje się do golonki.

    http://www.przyslijprzepis.pl/przepis/golonka-w-piwie-12

Komentarze

Podobne przepisy