Kapusta obiadowa

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Prosty dodatek obiadowy, który świetnie smakuje z mięsem pieczonym zarówno szynką, karczkiem jak i łopatką.

  • 60 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Składniki:

  • ok pół główki średniej kapusty białej,

    duża cebula,

    300 g kapusty kiszonej z marchewką,

    pieprz, majeranek, masło.

Kapusta obiadowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulę obieramy, kroimy w dużą kostkę, kapustę białką siekamy, wrzucamy do garnka z grubym dnem, dodajemy 2 duże łyżki masła oraz cebulę. Dusimy na średnim ogniu do jakiś czas mieszając. Gdy kapusta będzie już prawie miękka, dodajemy kiszoną, którą również możemy trochę posiekać, doprawiamy pieprzem oraz majerankiem.

    Dusimy na średnim ogniu jeszcze przez około 20 minut, aż kapusta będzie miękka (możemy dodać jeszcze jedną łyżkę masła - będzie wtedy bardziej kremowa)

Komentarze

Podobne przepisy