Kapuśniak na żeberkach

  • wyświetlono: 604 |
  • dodany do książki kucharskiej: 0 |
  • polecenia: 0

Tradycyjna polska kuchnia.

DSC_1166
  • 120min

Składniki

1/2 kg żeberek wieprzowych
700 g kapusty kiszonej +sok
2 marchewki
por
2 liście laurowe
po kilka ziaren ziela angielskiego i pieprzu czarnego
4 ziemniaki
cebula
2 łyżki smalcu
łyżka mąki
sól ,pieprz

Sposób przygotowania przepisu:

Kapuśniak na żeberkach

  • 1. Żeberka opłukałem ,pokroiłem na kawałki ,zalałem 1,5 l zimnej wody ,posoliłem i zagotowałem. Zebrałem szumowiny ,dodałem posiekaną kapustę wraz z sokiem ,por (w piórka) startą na dużych oczkach marchew ,liście laurowe ,ziele angielskie ,pieprz ,gotowałem do miękkości kapusty. Ziemniaki obrałem ,pokroiłem w kostkę i gotowałem do ich miękkości. Na koniec posiekaną cebulę podsmażyłem na smalcu ,oprószyłem mąką ,dodałem trochę wywaru z zupy i wlałem do całości ciągle mieszając. Do smaku doprawiłem solą i pieprzem.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

tania_kuchniazdrowie_na_talerzudania_dla_urodyszkola_babci

Komentarze

Podobne przepisy

Kapuśniak na żeberkach

Dodane przez: Gregorhspeed

Kapuśniak na żeberkach

No i mamy „atak” na kiszoną kapustę.

image-1efem7q

Dodane przez: Magster

KAPUŚNIAK NA ŻEBERKACH

Kolejna smaczna i sycąca zupa kuchni...

Kapuśniak z pomidorami na żeberkach

Dodane przez: Gregorhspeed

Kapuśniak z pomidorami na żeberkach

Wszelkie fuzje w każdym daniu,...

Kapuśniak z młodej kapusty na żeberkach

Dodane przez: Konto nieaktywne

Kapuśniak z młodej kapusty na żeberkach

Letnia wersja kapuśniaka.

Kapuśniak

Dodane przez: Konto nieaktywne

Kapuśniak na żeberku wędzonym.

Rozgrzewająca zimowa zupa

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE