PrzyslijPrzepis.plhttp://www.przyslijprzepis.pl/images/logo.png19874Kapuśniak na żeberkachhttps://www.przyslijprzepis.pl/media/cache/default_view/uploads/media/recipe/0003/59/eff56121d85d324e68452f5fae38da1bfb431314.jpeg38722592http://www.przyslijprzepis.pl/przepis/kapusniak-na-zeberkach-12
1/2 kg żeberek wieprzowych
700 g kapusty kiszonej +sok
2 marchewki
por
2 liście laurowe
po kilka ziaren ziela angielskiego i pieprzu czarnego
4 ziemniaki
cebula
2 łyżki smalcu
łyżka mąki
sól ,pieprz
Sposób przygotowania przepisu:
Kapuśniak na żeberkach
1.
Żeberka opłukałem ,pokroiłem na kawałki ,zalałem 1,5 l zimnej wody ,posoliłem i zagotowałem. Zebrałem szumowiny ,dodałem posiekaną kapustę wraz z sokiem ,por (w piórka) startą na dużych oczkach marchew ,liście laurowe ,ziele angielskie ,pieprz ,gotowałem do miękkości kapusty. Ziemniaki obrałem ,pokroiłem w kostkę i gotowałem do ich miękkości. Na koniec posiekaną cebulę podsmażyłem na smalcu ,oprószyłem mąką ,dodałem trochę wywaru z zupy i wlałem do całości ciągle mieszając. Do smaku doprawiłem solą i pieprzem.
Ładowanie
Trwa ładowanie...
Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników
Musisz być zalogowany do serwisu, aby dodać zdjęcie
Komentarze