Kapuśniak

0 (0 ocen)

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Z kilku składników można przygotować pyszną zupę.

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:


  • - Kiszona kapusta: 25 dekagramów
    - ziemniaki: 2 sztuki
    - marchewka: 1 sztuka
    - pietruszka: 1 sztuka
    - kawałek selera: 1 sztuka
    - kostka rosołowa: 1 sztuka
    - pieprz: 1 szczypta
    - liść laurowy: 1 sztuka
    - sól: 1 szczypta
    - skrzydełka kurze: 25 dekagramów

Kapuśniak - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Skrzydełka kurze, posiekaną kapustę przekładamy do garnka i zalewamy wodą,
    dodajemy liść laurowy, szczyptę pieprzu, soli, kostkę rosołową, kawałek selera,
    pietruszkę, ziemniaki pokrojone w kostkę, marchewkę drobno posiekaną, po czym gotujemy na małym ogniu do miękkości, co pewien czas mieszając.
    Przed podaniem talerz posypać posiekaną natką pietruszki.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy