KAKAOWA SZARLOTKA

0 (0 ocen)

Pyszna, aromatyczna i wilgotna szarlotka. Zapach unosi się po całej kuchni. Przyciągnie każdego.

Składniki:


  • mąka 4 szkl.
    jaja 4 szt.
    cukier 1 i 1/2 szkl.
    olej 1 i 1/2 szkl.
    cynamon 1 łyżeczka
    kakao 1 łyżka
    proszek do pieczenia 1 łyżka
    jabłka 1.5 kg. ( najlepsza reneta)
    cukier puder do oprószenia

Kakaowa szarlotka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-1wgol8j 1. Jaja utrzeć z cukrem. Dodać cynamon i kakao.
  • image-08pyya7 2. Do puszystej masy dodać olej i proszek do pieczenia. Utrzeć.
  • image-0scpy4n 3. Stopniowo dodawać przesianą mąkę. Dokładnie utrzeć ( najlepiej ręcznie ) aż ciasto będzie odchodzić od miski.
  • image-1cxt9lo 4. Dodać obrane i pokrojone na ćwiartki jabłka. Wymieszać i wyłożyć na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Piec 45 min./ 170 stopni. ( do suchego patyczka ).
    Ostygnięte ciasto oprószyć cukrem pudrem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy