Jesienna zupa rozgrzewająca

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 10 osób

Idealna zupą na tę porę roku, czyli jesień zimną i deszczową

  • 60 min
  • Dla 10 osób

Składniki:

  • 1 kg mięsa wieprzowo - wołowego ( mielonego )
    2 puszki kukurydzy
    2 puszki czerwonej fasoli
    2 puszki białej fasoli
    2 czerwone papryki
    2 cebule
    ok. 2,5 l rosołu
    300 g koncentratu pomidorowego
    do smaku :
    sól
    pieprz
    pieprz cayenne
    zioła prowansalskie

Jesienna zupa rozgrzewająca - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do garnka wlać rosół i zagotować.
    Mięso podsmażyć na patelni z pokrojoną w kostkę cebulą a potem dodać do rosołu.
    Gotować około 5 minut i dodać pokrojoną w kostkę paprykę i dalej gotować kilka minut.
    Odsączyć na sicie obie fasole i kukurydzę i dodać do zupy razem z przyprawami.
    Gotowac ponownie przez kilka minut i dodać koncentrat.
    Zagotować, odstawić zupę na około 15 minut i ewentualnie jeszcze doprawić.
    Podawać gorącą z pieczywem.

Komentarze

Podobne przepisy