Jajka z rzeżuchą i ćwikłą

  • wyświetlono: 154 |
  • dodany do książki kucharskiej: 1 |
  • polecenia: 0

na wielkanocne śniadanie w sam raz

IMG_20200815_103145

Składniki

4 jajka ugotowane na twardo
3 łyżki posiekanej rzeżuchy
1 łyżka ćwikły z chrzanem
sól do smaku
pieprz do smaku

Sposób przygotowania przepisu:

Jajka z rzeżuchą i ćwikłą

  • 1. Jajka po ugotowaniu i wystudzeniu obrać, umyć i przekroić na połówki.
    Do miseczki wydrążyć żółtka uważając aby nie zniszczyć białka.
    Do żółtek wsypać posiekaną rzeżuchę, dodać ćwikłę oraz sól i pieprz.
    Dokładnie wymieszać nadzienie.
    Z nadzienia uformować osiem kuleczek i włożyć każdą w otwór po żółtku.
    Jajka układać na talerze, udekorować i podawać na śniadanie lub przekąskę.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

tania_kuchniaJajkaWielkanocrzeżuchaćwikła

Komentarze

Podobne przepisy

Jajka z rzeżuchą

Dodane przez: PolskaGotuje

Jajka z rzeżuchą

Ta świąteczna przekąska jest smaczna...

Jajka wielkanocne zapiekane z rzeżuchą

Dodane przez: eluchap

Jajka wielkanocne zapiekane z rzeżuchą

Jajka wielkanocne zapiekane z rzeżuchą

Jajka w gniazdach z rzeżuchą

Dodane przez: mysza75

Jajka w gniazdach z rzeżuchą

Jajka w gniazdach z pomidora z...

image-0le1cqt

Dodane przez: gotowanieiblogowanie

Jajka faszerowane wędzonym łososiem i rzeżuchą

Jajka na wielkanocnym stole to...

Dodane przez: czekoladka

Jajka faszerowane rzeżuchą i parówką

Bardzo lubię gotować i wymyślać...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE