Jajka z rzeżuchą i ćwikłą

0 (0 ocen)

na wielkanocne śniadanie w sam raz

Składniki:

  • 4 jajka ugotowane na twardo
    3 łyżki posiekanej rzeżuchy
    1 łyżka ćwikły z chrzanem
    sól do smaku
    pieprz do smaku

Jajka z rzeżuchą i ćwikłą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka po ugotowaniu i wystudzeniu obrać, umyć i przekroić na połówki.
    Do miseczki wydrążyć żółtka uważając aby nie zniszczyć białka.
    Do żółtek wsypać posiekaną rzeżuchę, dodać ćwikłę oraz sól i pieprz.
    Dokładnie wymieszać nadzienie.
    Z nadzienia uformować osiem kuleczek i włożyć każdą w otwór po żółtku.
    Jajka układać na talerze, udekorować i podawać na śniadanie lub przekąskę.

Komentarze

Podobne przepisy