Jajka nadziewane awokado i rzeżuchą.

0 (0 ocen)

  • 30 min

Takie jajka możemy przygotować bardzo szybko.Są bardzo smaczne i bardzo zdrowe.Rzeżucha,jajka i awokado to bardzo pyszne połączenie.Możemy je również przygotować na wielkanocny stół.

  • 30 min

Składniki:

  • 6 jajek
    pół dojrzałego awokado
    1 łyżeczka majonezu
    sól i pieprz do smaku
    rzeżucha ( dowolna ilość według uznania )
    sok z cytryny
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Jajko Przystawki Pasty

Jajka nadziewane awokado i rzeżuchą. - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka gotujemy na twardo,studzimy i obieramy ze skorupek.Następnie jajka przekrawamy na pół i wyjmujemy żółtka.
  • 2. Rzeżuchę płuczemy i dokładnie osuszamy.
  • 3. Awokado wydrążamy łyżką,przekładamy do miseczki i skrapiamy sokiem z cytryny.Następnie dodajemy żółtka,majonez i rzeżuchę,dokładnie miksujemy blenderem.Na koniec przyprawiamy do smaku solą i pieprzem.
  • 4. Połówki jajek napełniamy przygotowaną pastą i dekorujemy rzeżuchą.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Awokado Jajka Rzeżucha

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować