Takie jajka możemy przygotować bardzo szybko.Są bardzo smaczne i bardzo zdrowe.Rzeżucha,jajka i awokado to bardzo pyszne połączenie.Możemy je również przygotować na wielkanocny stół.
30 min
Składniki:
6 jajek
pół dojrzałego awokado
1 łyżeczka majonezu
sól i pieprz do smaku
rzeżucha ( dowolna ilość według uznania )
sok z cytryny
Jajka nadziewane awokado i rzeżuchą. - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Jajka gotujemy na twardo,studzimy i obieramy ze skorupek.Następnie jajka przekrawamy na pół i wyjmujemy żółtka.
2.Rzeżuchę płuczemy i dokładnie osuszamy.
3.Awokado wydrążamy łyżką,przekładamy do miseczki i skrapiamy sokiem z cytryny.Następnie dodajemy żółtka,majonez i rzeżuchę,dokładnie miksujemy blenderem.Na koniec przyprawiamy do smaku solą i pieprzem.
4.Połówki jajek napełniamy przygotowaną pastą i dekorujemy rzeżuchą.
Komentarze