Jajka z rzeżuchą

  • wyświetlono: 410 |
  • dodany do książki kucharskiej: 0 |
  • polecenia: 0

Ta świąteczna przekąska jest smaczna i zdrowa. Wzmocni organizm po długiej zimie.

RedakcjaPP
  • Oryginalny autor: Aneta Nowak, Łódź
Publikacja: Archiwalne przepisy

Składniki

4 jajka
3 łyżki majonezu
po małej garści kiełków rzodkiewki i rzeżuchy
kilka gałązek szczypiorku
pomidor
pieprz

Sposób przygotowania przepisu:

Jajka z rzeżuchą

  • 1. Jajka gotujemy na twardo, studzimy, obieramy i przekrawamy na pół.
  • 2. Szczypiorek i rzeżuchę myjemy, osuszamy i drobno kroimy. Dodajemy kiełki
    rzodkiewki, mieszamy z majonezem. Doprawiamy do smaku pieprzem.
    Wykładamy na jajka. Pomidora myjemy, osuszamy i kroimy w cząstki. Podajemy z jajkami.
PP_04-2011

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

JajkaWielkanocne śniadanierzeżucha

Komentarze

Podobne przepisy

Jajka faszerowane tuńczykiem i rzeżuchą

Dodane przez: agarybak76

Jajka faszerowane tuńczykiem i rzeżuchą

Jajka można faszerować na różne...

Jajka faszerowane szynką konserwową i rzeżuchą z chrzanową nutą

Dodane przez: beciiaaa

Jajka faszerowane szynką konserwową i rzeżuchą...

Bardzo proste do przygotowania....

Jajka faszerowane rzeżuchą i rzodkiewką

Dodane przez: AnetaJ

Jajka faszerowane rzeżuchą i rzodkiewką

Małe urozmaicenie dla tradycyjnego...

image-0le1cqt

Dodane przez: gotowanieiblogowanie

Jajka faszerowane wędzonym łososiem i rzeżuchą

Jajka na wielkanocnym stole to...

Jajka faszerowane rzeżuchą

Dodane przez: Toniebajka

Jajka faszerowane rzeżuchą

Alternatywa dla tradycyjnych jajek...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE