jajka z pesto z orzechów włoskich

  • wyświetlono: 150 |
  • dodany do książki kucharskiej: 0 |
  • polecenia: 0

smaczne połączenie smaków

  • 30min

Składniki

8 jaj,
3 łyżki majonezu,
60 g łuskanych orzechów włoskich
sól i pieprz do smaku

Sposób przygotowania przepisu:

jajka z pesto z orzechów włoskich

  • 1. Jajka gotujemy na twardo. Przekrawamy na połówki. Jarmuż płuczemy. Rozrywamy na drobne kawałki.

    Masło rozpuszczamy na patelni dodajemy do niego jarmuż, delikatnie solimy, dusimy do miękkości pod koniec dodajemy rozgnieciony ząbek czosnku. Studzimy.

    Z jajek wyjmujemy żółtka, wkładamy do miseczki dodajemy ostudzony jarmuż, majonez i dokładnie mieszamy lub miksujemy blenderem. ( ja wymieszałam).

    Jajka nadziewamy pastą i wykładamy na półmisek. Dekorujemy

Porady

zamiast orzechów włoskich można użyć orzechów laskowych

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

tania_kuchniaw_kilka_chwiljajka wielkanoc orzechy

Komentarze

Podobne przepisy

pesto z pietruszki

Dodane przez: Gospodyni

Pesto z pietruszki

Pesto z pietruszki, w sumie nic...

image-0us3b4f

Dodane przez: Maria da leccarsi le dita

PESTO z PAPRYKĄ i RICOTTĄ (PESTO alla CALABRESE)

Pesto z regionu Kalabria. Idealne...

image-0dl1ea3

Dodane przez: ewuska2016

Pesto z liści rzodkiewki

zamiast wyrzucać liście z rzodkiewki...

Jajka z awokado

Dodane przez: alaaa

Jajka z awokado

Wiosna nadchodzi to i w kuchni...

Jajka z tuńczykiem

Dodane przez: czarrna

Jajka z tuńczykiem

Jajka z pastą rybną

image-1wfdj1o

Dodane przez: monika016

Włoskie paluchy z ciasta francuskiego

Te włoskie paluchy smakują jak...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE