Jajka z czerwoną fasolą i pomidorami

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Pyszne i sycące jednogarnkowe danie.

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 2 łyżki oliwy
    pół papryczki chilli
    puszka czerwonej fasoli
    3 dojrzałe pomidory
    pęczek szczypiorku
    4 jajka
    Sól
    pieprz

Jajka z czerwoną fasolą i pomidorami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Na rozgrzanej patelni z dodatkiem oliwy podsmażamy papryczkę chilli pokrojoną w plasterki.
    Fasolę odsączamy z zalewy i wrzucamy na patelnię.
    Smażymy aż fasola odparuje z pozostałości wody i popęka.
    dodajemy pokrojone w ósemki pomidory.
    wszystko dusimy ok. 10 min.
    Doprawiamy solą i pieprzem.
    Pod koniec duszenia wbijamy jajka i przykrywamy pokrywką.
    Dusimy do ścięcia białek.
    Na koniec posypujemy posiekanym szczypiorkiem.
    Smacznego!!!!

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy