Jajka z chrupiacym boczkiem

0 (0 ocen)

  • 20 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Idealny pomysł na kolację lub śniadanie.

  • 20 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Składniki:

  • - 2 jajka
    - 4 plastry boczku wędzonego
    - 2 kromki chleba razowego

Jajka z chrupiacym boczkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Na suchą patelnię ułożyć plastry boczku. Włączyć palnik. Gdy boczek będzie chrupiący z jednej strony przełożyć na drugą. Chrupiący boczek przełożyć na ręcznik papierowy, aby odsączyć z nadmiaru tłuszczu. Na wytopiony tłuszcz wybić jajka. Doprawić solą i pieprzem. Smażyć tyle aż białko będzie ścięte, a żółtko płynne. Podawać z kromkami chleba.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy