Jajka faszerowane wątróbką z dorsza

0 (0 ocen)

  • 20 min
  • Dla 3 osób

Jajka można faszerować na różne sposoby. Tak faszerowane, wątróbką z dorsza, to moje ulubione jajka. Polecam.

  • 20 min
  • Dla 3 osób

Składniki:

  • 3 jajka
    słoiczek wątróbek z dorsza w tłuszczu własnym ( 250 g )
    pieprz czarny świeżo mielony
    koperek do dekoracji

Jajka faszerowane wątróbką z dorsza - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Żółtko i wątróbka z dorsza 1. Jajka ugotować na twardo. Wystudzić, obrać i przekroić w poprzek. Wyjąć żółtka z białek. Żółtka rozetrzeć z wątróbkami w proporcji 1:1. Dodać szczyptę pieprzu czarnego świeżo mielonego. Można dodać sól, ale ostrożnie, bo wątróbki są słone. Takim farszem napełnić białka. Można wykorzystać rękaw cukierniczy, wtedy ładnie wygląda farsz. Ozdobić np. piórkami koperku. Smacznego.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy