Jajka faszerowane pastą z awokado

0 (0 ocen)

  • 20 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Wiosenne jajka idealnie wpisują się w świąteczne, wielkanocne dekoracje. Będą nie tylko ozdobą świątecznego śniadania, ale także bardzo smacznym kąskiem.

  • 20 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 6 jajek ugotowanych na twardo
    1 dojrzałe awokado (obrane, bez pestki)
    1 pełna łyżka majonezu
    1 pełna łyżka musztardy
    3 łyżki pestek dyni
    Sól, pieprz do smaku

Jajka faszerowane pastą z awokado - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ugotowane na twardo jajka delikatnie przecinamy, wyciągamy żółtka. Rozdrabniamy je widelcem razem z awokado aż do uzyskania jednolitej konsystencji. Dodajemy pozostałe składniki, doprawiamy i nadziewamy połówki białek ;)
    Jeśli tylko posiadacie, możecie skorzystać z pomocy blendera.

Porady

Pastę można przygotować wcześniej, ale same połówki białek faszerujemy nią tuż przed podaniem do stołu. Będą zdecydowanie lepiej smakować i wyglądać :)

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy