Jajka faszerowane pastą z awokado

  • wyświetlono: 128 |
  • dodany do książki kucharskiej: 0 |
  • polecenia: 0

Wiosenne jajka idealnie wpisują się w świąteczne, wielkanocne dekoracje. Będą nie tylko ozdobą świątecznego śniadania, ale także bardzo smacznym kąskiem.

Joanna Tokarz
  • 12 porcje
  • 20min
  • Łatwy

Składniki

6 jajek ugotowanych na twardo
1 dojrzałe awokado (obrane, bez pestki)
1 pełna łyżka majonezu
1 pełna łyżka musztardy
3 łyżki pestek dyni
Sól, pieprz do smaku

Sposób przygotowania przepisu:

Jajka faszerowane pastą z awokado

  • 1. Ugotowane na twardo jajka delikatnie przecinamy, wyciągamy żółtka. Rozdrabniamy je widelcem razem z awokado aż do uzyskania jednolitej konsystencji. Dodajemy pozostałe składniki, doprawiamy i nadziewamy połówki białek ;)
    Jeśli tylko posiadacie, możecie skorzystać z pomocy blendera.

Porady

Pastę można przygotować wcześniej, ale same połówki białek faszerujemy nią tuż przed podaniem do stołu. Będą zdecydowanie lepiej smakować i wyglądać :)

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

JajkaawokadoWielkanocświętaśniadanieJajka faszerowanepasta z awokado

Komentarze

Podobne przepisy

Jajka faszerowane musem pieczarkowym

Dodane przez: Martyna1991

Jajka faszerowane musem pieczarkowym

Delikatny mus pieczarkowy ze słodką...

Śniadaniowe wrapy z pastą jajeczną

Dodane przez: Kloruś

Śniadaniowe wrapy z pastą jajeczną

Pyszne wrapy z tortilli z pastą...

Hummus z awokado

Dodane przez: Futka

Hummus z awokado

Uwielbiam hummus oraz awokado,...

Jajka faszerowane łososiem w wersji fit

Dodane przez: Wędrówki po kuchni

Jajka faszerowane łososiem w wersji fit

Jajka faszerowane to nieodłączna...

jajka faszerowane fetą i suszonymi pomidorami

Dodane przez: babka w formie

jajka faszerowane fetą i suszonymi pomidorami

Jajka faszerowane na różne sposoby...

Szakszuka na zielono

Dodane przez: 2milutka

Szakszuka na zielono z awokado

Moja wersja szakszuki ze szpinakiem...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE