Jajka faszerowane awokado

0 (0 ocen)

  • 20 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Znakomita przystawka w sam raz na wielkanocny stół.

  • 20 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 6 jajek,
    1 dojrzałe awokado,
    1/2 łyżeczki soku z cytryny lub limonki,
    2 łyżeczki majonezu,
    sól, pieprz,
    szczypta słodkiej mielonej papryki,
    małe listki bazylii do dekoracji.
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Jajka faszerowane awokado - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka gotujemy na twardo, studzimy i obieramy ze skorupek. Jajka kroimy na pół, wydrążamy żółtka i rozgniatamy widelcem. Awokado obieramy ze skóry, skrapiamy sokiem z cytryny i mieszamy z żółtkiem. Doprawiamy solą, pieprzem, szczyptą słodkiej mielonej papryki i miksujemy do uzyskania gładkiej konsystencji. Pastę przekładamy do worka cukierniczego i napełniamy jajka tworząc dekoracyjne kleksy. Posypujemy świeżo zmielonym pieprzem i dekorujemy listkami bazylii
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Awokado Jajka

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Wielkanoc Wielkanoc Śniadanie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować