Jabłka z nadzieniem żurawinowym z grilla

0 (0 ocen)

  • 15 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Ciekawy dodatek do obiadu w postaci jabłek z nadzieniem żurawiny i rodzynek. Lekko kwaskowe, idealne na ciepło. Uczta dla dorosłych oraz dla dzieci.

  • 15 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Składniki:
    4 jabłka kwaskowe
    3 łyżki żurawiny
    1 łyżeczka rodzynek
    Folia do pieczenia
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery

Jabłka z nadzieniem żurawinowym z grilla - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wykonanie: jabłka umyć, osuszyć, ściąć górę, wydrążyć gniazda nasienne i część miąższu oraz pokroić go w drobną kostkę. Środki jabłek wypełnić pokrojoną kostką jabłek, żurawiną. Na wierchu ułożyć rodzynki. Wypełnione jabłka zawinąć w folię, ułożyć na kratce rozgrzanego grilla i zapiekać 20 minut.

Porady

1.do nadzienia można dodać cynamon.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jabłka Żurawina Rodzynki

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować