Indyk po węgiersku

0 (0 ocen)

  • 40 min

Danie jest dobre jak jest dobrze przyprawione tzn piernie.

  • 40 min

Składniki:

  • • ½ kg fileta z indyka
    • ½ kg cebuli
    • 1 sok pomidorowy
    • 1 mały ketchup pikantny
    • Chili
    • Cukier
    • Sól
    • Przyprawa do indyka
    • Olej rzepakowy

Indyk po węgiersku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1. Indyka kroimy w paseczki i obsmażamy na oleju dodając przyprawa i sól.
    2. Przekładamy indyka do brytfanki i podlewamy trochę wodą i prużymy do miękkości .
    3. Cebulę obieramy i kroimy w krążki, przekładamy na patelnie podlewamy odrobiną oleju i smażymy, gdy cebula będzie już dobra podlewamy sokiem pomidorowym, dodajemy ketchup, odrobinę cukru i chili według uznania.
    4. Cebulę przekładamy do indyka i chwilę razem prużymy.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy