Igloo bezowe z owocami

0 (0 ocen)

Rada. Moje igloo to ekspresik. Lepsze są fundamenty biszkoptowe.

Składniki:

  • Składniki.
    2 białka
    100g cukru pudru
    1 łyżka soku z cytryny
    4 gałki lodów
    Owoce sezonowe
    Wafle

Igloo bezowe z owocami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Z wafli wyciąć 6 krążków o średnicy 10-12cm.
    Złożyć po 3 smarując nutellą.
    Na waflach ułożyć owoce i lody.
    Białka ubić na sztywną pianę ,dodając cukier i sok z cytryny.
    Pianą obłożyć owoce i lody formując igloo.
    Zapiekać 6 minut w temperaturze 180stop.
    Jeżeli igloo ma mieć trwalsze mury ,to zmniejszamy temperaturę i zapiekamy jeszcze 5 minut.

Komentarze

Podobne przepisy