REKLAMA
Przepyszne gniazdka bezowe z kremem i owocami, które znikają bardzo, bardzo szybko.
Joanna Lendzion.
(średnia 5 z 7 głosów)
Porady
Jeśli nie masz rękawa cukierniczego, możesz śmiało formować bezy łyżką i tak samo możesz nakładać krem do środka bezy, również łyżką. Bezy możesz formować dowolnie, u mnie akurat w formie gniazdek, ale jeśli nie czujesz się na siłach możesz uformować je tak jak Karol, gwarantuje, że kształt nie ma tu nic do rzeczy, a smak pozostaje ten sam. Do środka bezy możesz również przygotować domową frużelinę, lub użyć domowej konfitury i na to dać krem, przepychota!!! Moje bezy suszyłam dziś wyjątkowo na termoobiegu, u Karola znajdziesz wskazówki jak suszyć bez termoobiegu. Cukier puder do kremu możesz dać mniej lub więcej w zależności od smaku. Bezy możesz dekorować dowolnie używając ulubionych owoców i nie tylko. Do dekoracji bez świetnie również się sprawdzi mięta.
Komentarze