Gyros z sosem czosnkowym

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Potrawa jest smaczną odmianą dla często jadanych kotletów.

Składniki:

  • ● 1 kg schabu bez kości
    ● op. przyprawy do gyrosa
    ● olej
    Sos:
    ● 3 łyżki gęstego jogurtu naturalnego
    ● 3 łyżki majonezu
    ● duży ząbek czosnku
    ● sól, pieprz

Gyros z sosem czosnkowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Schab kroimy w plastry
    i oprószamy przyprawą do
    gyrosa. Układamy na natłuszczonej
    olejem blasze
    i pieczemy ok. 35 minut
    w temp. 180 °C. Kroimy
    w cienkie paski.
  • 2. Robimy sos: czosnek
    obieramy, przeciskamy
    przez praskę i mieszamy
    z jogurtem i majonezem.
    Ewentualnie doprawiamy do
    smaku solą i pieprzem. Sosem
    polewamy mięso.

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPWS_02-2011

Komentarze

Podobne przepisy