Gulasz z serc i z pieczarkami

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 15 min
  • Dla 4 osób
  • Średni

Gulasz z serc i z pieczarkami to sycące danie na co dzień.

  • 1 godz. 15 min
  • Dla 4 osób
  • Średni

Składniki:

  • Pół kilo serc drobiowych
    400 gram pieczarek
    Sól
    Pieprz
    Przyprawą do kurczaka
    Cebula

Gulasz z serc i z pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebule obieramy i kroimy , w drobną kosteczkę. Dodajemy na rozgrzaną patelnię z dodatkiem oleju. Smażymy.
    Serca oraz pieczarki oczyścić i pokroić . Dodać do smażonej cebulki. Dodać sól, pieprz i przyprawę do kurczaka. Smażymy do miękkości. Co jakiś czas podlewamy wodą, aby się nie przypaliło.

    Kiedy mięso jest gotowe zaciągamy je mąką z wodą. Do słoika dodać mąkę oraz wodę wymieszać . Dodać do mięsa . Mieszać. Na koniec dodać śmietanę. Podawać z makaronem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy