Gulasz z serc wieprzowych

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 40 min
  • Dla 6 osób
  • Średni

Smaczny gulasz , serca otoczone są wyśmienitym sosikiem i warzywami.

  • 1 godz. 40 min
  • Dla 6 osób
  • Średni

Składniki:

  • ok. 50 dag. serc wieprzowych
    1 cebula
    2 ząbki czosnku
    30 dag. młodej cukinii
    30 dag. pieczarek
    2 marchewki
    2 listki laurowe
    olej do smażenia
    2 łyżki siekanego kopru
    2 łyżki suszonych pomidorów z chili
    sól i pieprz do smaku
    2 łyżki mąki
    pół szkl. śmietanty
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Gulasz Ser

Gulasz z serc wieprzowych - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • g 1. Serca myję, osuszam, wycinam błonki i kroję. Obsmażam na oleju, podlewam wodą, dodaję listki laurowe oraz suszone pomidory i duszę ok. godziny. Po tym czasie do serc dodaję obraną i pokrojoną marchewkę i duszę 10 minut. Dodaję pokrojone pieczarki, a po 10 minutach pokrojoną cukinię. Duszę do miękkości. Zaprawiam mąką zmieszaną ze śmietaną. Mieszam, doprawiam solą i pieprzem, dodaję koper, mieszam.

Porady

Tak przygotowany gulasz podaję z kaszą gryczaną i kiszonym ogórkiem.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Warzywa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Impreza Gotowanie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować