Smaczny gulasz , serca otoczone są wyśmienitym sosikiem i warzywami.
1 godz. 40 min
Dla 6 osób
Średni
Składniki:
ok. 50 dag. serc wieprzowych
1 cebula
2 ząbki czosnku
30 dag. młodej cukinii
30 dag. pieczarek
2 marchewki
2 listki laurowe
olej do smażenia
2 łyżki siekanego kopru
2 łyżki suszonych pomidorów z chili
sól i pieprz do smaku
2 łyżki mąki
pół szkl. śmietanty
Gulasz z serc wieprzowych - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Serca myję, osuszam, wycinam błonki i kroję. Obsmażam na oleju, podlewam wodą, dodaję listki laurowe oraz suszone pomidory i duszę ok. godziny. Po tym czasie do serc dodaję obraną i pokrojoną marchewkę i duszę 10 minut. Dodaję pokrojone pieczarki, a po 10 minutach pokrojoną cukinię. Duszę do miękkości. Zaprawiam mąką zmieszaną ze śmietaną. Mieszam, doprawiam solą i pieprzem, dodaję koper, mieszam.
Porady
Tak przygotowany gulasz podaję z kaszą gryczaną i kiszonym ogórkiem.
Komentarze