gruszki

0 (0 ocen)

  • 20 min

deser wysmienity.

  • 20 min

Składniki:

  • 3 GRUSZKI
    KILKA GOZDZIKÓW
    PÓŁ CYTRYNY
    1 ŁYŻECZKA CYNAMONU
    1 ŁYŻKA CUKRU PUDRU
    1 SZKLANKA BIAŁEGO WINA
    1 TABLICZKA GORZKIEJ CZEKOLADY
    3-4 ŁYŻKI DZEMU WIŚNIOWEGO LUB CZEREŚNIOWEGO
    1 GARŚĆ ORZECHÓW WLOSKICH

Gruszki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. GRUSZKI OBRAĆ POZOSTAWIĆ OGONKI,A ŚRODKI WYDRĄŻYĆ. W GARNKU WYMIESZAĆ WINO,GOŻDZIKI,CYNAMON,CUKIER PUDER.WRZUĆ CYTRYNĘ I DOLEJ SZKLANKĘ WODY.DO GARNKA WŁÓŻ GRUSZKI I GOTUJ OKOŁO 10 MIN AZ ZMIĘKNĄ.
    PRZYGOTUJ NADZIENIE:
    WIŚNIE LUB CZEREŚNIE WYŁÓŻ NA PATELNIĘ,DODAJ ORZECHY I PODSMAŻ,CIĄGLE MIESZAJĄC.
    W KĄPIELI WODNEJ ROZPUŚĆ CZEKOLADĘ.GRUSZKI NAPEŁNIJ NADZIENIEM I POLEJ CZEKOLADĄ.

Porady

rewelacyjnie również smakująpolane ajerkoniakiem

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy