Groszkowo-owocowa

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

  • 20 min

Jest lekkostrawna. Podaję ją zwykle do wędlin.

  • 20 min

Składniki:

  • ● 80 dag mrożonego groszku
    ● 2 duże jabłka
    ● banan
    ● 200 ml naturalnego jogurtu
    ● sok z 1/2 cytryny
    ● cukier, sól, biały pieprz

Groszkowo-owocowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Groszek gotujemy ok.
    10 minut. Odcedzamy i studzimy.
    Jabłka kroimy w kawałki,
    banana w plasterki.
  • 2. Jogurt mieszamy z sokiem
    z cytryny. Doprawiamy łyżeczką
    cukru, solą i pieprzem. Mieszamy z owocami
    oraz groszkiem. Przykrywamy
    i schładzamy.

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPWS_01-2012

Komentarze

Podobne przepisy