Grillowany grapefruit z syropem klonowym

0 (0 ocen)

  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Może lekki deser z grilla? Zdrowo i efektownie.

  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - grapefruit: 1 sztuka
    - syrop klonowy (lub miód): 2 łyżki
    - orzeszki piniowe: 2 łyżeczki
    - cynamon: 0.5 łyżeczki

Grillowany grapefruit z syropem klonowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Grillowany grapefruit 1. Owoc przeciąć na pół, odciąć końcówki. Naciąć każdą połówkę wokół nożem, między skórka a miąższem, aby łatwiej potem można było go wyjadać:) Grillować z każdej strony przez 3-4 minuty, na średnim poziomie grzania.
    Podawać jako deser, polane syropem klonowym. Można posypać cynamonem i orzeszkami.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy