Sernik bez spodu

3 (1 ocen)

  • 2 godz.

Polecam to ciasto osobom które nie mają zbyt wielkich talentów kulinarnych - proste i zawsze się udaje a zarazem jest bardzo smaczne

  • 2 godz.

Składniki:

  • 1 kg sera z wiaderka
    1 kostka margaryny
    6-8 jajek
    1 budyń
    1 szklanka cukru
    łyżeczka proszku do pieczenia
    aromat np. waniliowy
    1 tabliczka czekolady (np. deserowej)
    łyżka mleka
    kokos do dekoracji

Sernik bez spodu - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Rozpuszczamy margarynę i studzimy ją. Ubijamy jajka z cukrem. Stopniowo dodajemy ser, margarynę, budyń, proszek do pieczenia i aromat. Wylewamy masę do blachy wyłożonej papierem do pieczenia i wstawiamy do nagrzanego piekarnika (180 stopni) i zmniejszamy temperaturę do 150 stopni - pieczemy ok. 1,5 godziny.
    Do małego rondelka wlewamy łyżkę mleka, dodajemy połamaną czekoladę i cały czas mieszając rozpuszczamy czekoladę na małym ogniu.
    Ostudzony sernik polewamy czekoladą i posypujemy kokosem, przykrywam folią spożywczą (polecam Jan niezbędny - łatwo się rwie) i do lodówki.

    SMACZNEGO!

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy