Gofry bezglutenowe

0 (0 ocen)

  • 20 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Słodki deser dla osób na diecie bezglutenowej

  • 20 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Składniki: (na 6 gofrów)
    -2 jajka M
    -1 szklanka mleczka kokosowego
    -1/3 szklanki masła klarowanego rozpuszczonego i ostudzonego
    -pół szklanki mąki ryżowej
    -1/3 szklanki mąki owsianej
    -2 płaskie łyżki budyniu waniliowego bez cukru (proszek)
    -1 łyżeczka proszku do pieczenia bez fosforanów
    -szczypta soli
    -1 łyżka erytrolu

Gofry bezglutenowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. -W wysokiej misce miksujemy wszystkie składniki oprócz białek jaja
    -Białka jaja z dodatkiem soli ubijamy na sztywną pianę i dodajemy ją do ciasta
    -Całość bardzo delikatnie mieszamy
    -Porcję ciasta nakładamy do rozgrzanej gofrownicy i smażymy gofry około 2-3 minuty w zależności od mocy urządzenia

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy