Francuskie ciastka z rabarbarem i migdałami

  • wyświetlono: 51 |
  • dodany do książki kucharskiej: 0 |
  • polecenia: 0

Małe co nie co dla miłośników rabarbaru :-)

kasik1p3
  • 10 porcje
  • 20min
  • Łatwy

Składniki

opakowanie ciasta francuskiego
kilka łodyg rabarbaru
migdały
dżem truskawkowy
brązowy cukier

Sposób przygotowania przepisu:

Francuskie ciastka z rabarbarem i migdałami

  • 1. Ciasto francuskie rozwijamy i kroimy na prostokąty. Każdy smarujemy dżemem i układamy na nim paski rabarbaru - na przemian jeden wewnętrzną stroną , drugi zewnętrzną aby uzyskać efekt pasków zielonych i czerwonych.
    Posypujemy posiekanymi migdałami i brązowym cukrem.
    Pieczemy ok. 15 min w temp. 180 stopni.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Tagi

ciasto francuskieRabarbardżemciastka z rabarbarem
 

Komentarze

Podobne przepisy

Ciasteczka francuskie z kruszonką

Dodane przez: joanna30

Ciasteczka francuskie z kruszonką

Pyszne i trochę nietypowe ciasteczka...

image-01magm4

Dodane przez: lalalova15

Ciasteczka z ciasta francuskiego z nadzieniem...

Słodkie i szybkie ciasteczka .

ciastka ze śliwkami

Dodane przez: justi2401

Ciastka francuskie ze śliwkami

Bardzo proste i pyszne małe co...

image-0vabwp2

Dodane przez: Mniam1

Francuskie ciasteczka z jagodami Crème brûlée

Tradycyjny Crème brûlée jest przygotowany...

image-29n73ci

Dodane przez: k_marysia

Ciastka francuskie a'la pizza

Przepyszna przekąska z ciasta francuskiego....