Filet z pastą paprykową

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Bardzo smaczny sposób na pierś z kurczaka nadziewaną pastą paprykową .

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • • 1 filet z kurczaka
    • ½ słoika pasty paprykowej
    • 25 dag sera żółtego
    • Sól
    • Olej do smażenia
    • Bułka tarta do panierki
    • 2 jajka

Filet z pastą paprykową - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • mięso 1. Fileta kroimy na mniejsze plastry i rozbijamy tak aby nie porobić dziur.
  • pasta 2. Mięso solimy.
    Smarujemy pastą paprykową.
  • ser 3. Posypujemy startym serem na tarce o dużych oczkach.
  • roladki 4. Ciasno zwijamy roladki
  • roladki 5. Obtaczamy w rozmąconym jajku.
    Następnie w bułce tartej.
    Smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron.
  • roladki 6. Roladki gotowe.
    Smacznego

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy