Migdałowe roladki z kurczaka ze szpinakiem/ pastą paprykową

0 (0 ocen)

  • 40 min

Dwie wersje soczystych i smakowitych roladek z piersi kurczaka. Migdały i szpinak to dla mnie połączenie idealne, ale i te paprykowe zachwycają intensywnością smakowych doznań.

  • 40 min

Składniki:

  • Składniki:
    · 500 g świeżego szpinaku
    · 2 drobno posiekane ząbki czosnku
    · duża łyżka masła klarowanego
    · sól
    · pieprz
    · świeżo starta gałka muszkatołowa
    · 1 jajko + 100 g śmietany 18%
    · 3 filety z piersi kurczaka (wystarczy na 6 roladek)
    · pasta paprykowa
    · 150 g płatków migdałowych
    · olej do smażenia
    · jajko i odrobina mąki do panierowania
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Migdałowe roladki z kurczaka ze szpinakiem/ pastą paprykową - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Czosnek podsmażamy na maśle, dodajemy szpinak i smażymy aż liście zmiękną, ale wciąż zachowają ładną barwę. Jajko łączymy ze śmietaną i zalewamy nim szpinak. Chwilę dusimy, żeby farsz nieco odparował. Doprawiamy solą, pieprzem i gałką muszkatołową. Dodajemy dużą garść lekko przesiekanych, podprażonych migdałów. Resztą orzechów będziemy panierować roladki.
    Przestudzonym nadzieniem faszerujemy filety z piersi kurczaka (posolone i popieprzone). Farszu szpinakowego starczy na ok. 4 duże roladki. Pozostałe faszerujemy pastą paprykową- przepis pod linkiem
    http://www.przyslijprzepis.pl/przepis/kanapkowa-pasta-paprykowa-z-prazonymi-pestkami-dyni-13
    Każdą roladkę obtaczamy w niewielkiej ilości mąki, następnie zanurzamy w rozbełtanym jajku i w drobno posiekanych płatkach migdałowych. Roladki smażymy na odrobinie oleju. Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Filet z kurczaka Migdały Papryka Szpinak

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować