FILET Z KURCZAKA NADZIEWANY PIECZARKAMI Z ZIELONĄ PIETRUSZKĄ

0 (0 ocen)

  • 50 min

SYTE DANIE

  • 50 min

Składniki:

  • PODWÓJNA PIERŚ Z KURCZAKA, 15DAG PIECZAREK, 1 DUŻA CEBULA, ZIELONA PIETRUSZKA, MOZZARELLA ,BUŁKA TARTA, 1 JAJKO

Filet z kurczaka nadziewany pieczarkami z zieloną pietruszką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. PIECZARKI KROIMY DOŚĆ DROBNO, CEBULĘ W KOSTKĘ. PODSMAŻAMY DOPRAWIAJĄC SOLA I PIEPRZEM. POD KONIEC SMAŻENIA DODAJEMY POSIEKANA NATKĘ PIETRUSZKI. POŁÓWKĘ FILETA ROZKRAWAMY TWORZĄC KIESZONKĘ. DO ŚRODKA NAKŁADAMY FARSZ. NA FARSZ UKŁADAMY POKROJONA W PLASTRY MOZZARELLE. SPINAMY WYKAŁACZKĄ. TAK PRZYGOTOWANEGO FILETA OBTACZAMY W MĄCE, JAJKU I BUŁCE TARTEJ. OBSMAŻAMY NA PATELNI Z OBU STRON PO 3MIN. PRZEKŁADAMY DO NACZYNIA ŻAROODPORNEGO I PIECZEMY W PIEKARNIKU PRZEZ OK 40MIN W TEMP 180S

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy