Filet faszerowany kuskusem z nutą cytrynową

0 (0 ocen)

  • 20 min

Filet faszerowany kuskusem z nutą cytrynową

  • 20 min

Składniki:

  • - 4 filety z piersi kurczaka
    - 10 dag kuskusa
    - 1 cebula
    - 10 dag żółtego sera
    - przyprawa kebab
    - pół cytryny
    - kostka rosołowa

Filet faszerowany kuskusem z nutą cytrynową - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1.Kuskus wsypać do miski, dodać kostkę rosołową i zalać wrzątkiem na 5 min. Ser i cebulę zetrzeć na tarce, wymieszać z kuskusem.
  • 2. 2.Filety drobiowe opłukać, osuszyć, naciać tworząc "kieszonki" i polać sokiem z cytryny. Oprószyć mięso ze wszystkich stron przyprawą kebab, nafaszerować kuskusem i spiąć wykałaczkami. Smażyć na oleju.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy