Faszerowane pieczarki

0 (0 ocen)

  • 40 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Duże pieczarki faszerowane warzywami, zapiekane pod serem mozzarella - to pomysł na ciepłą przekąskę. Świetnie smakuje z dipem jogurtowym lub czosnkowym.

  • 40 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 5 dużych pieczarek,

    kawałek cukinii,

    kawałek czerwonej papryki,

    mała cebula,

    4-5 pieczarek,

    sól, pieprz,

    łyżka oleju,

    kulka sera mozzarella,

    2 łyżki posiekanego szczypiorku

Faszerowane pieczarki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Faszerowane pieczarki przed upieczeniem 1. Cebulę, cukinię pieczarki, paprykę drobno siekamy. Podsmażamy przez 5-6 minut na rozgrzanej patelni wraz z solą i pieprzem.

    Przygotowanym farszem napełniamy wcześniej lekko osolone pieczarki.

    Ser mozzarella kroimy w plastry, układamy na pieczarkach.
  • 2. Pieczemy w nagrzanym do 180 stopni piekarniku przez około 25-30 minut.

    Podajemy posypane szczypiorkiem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy