faszerowane jajka z łososiem

0 (0 ocen)

pyszna, szybka i elegancka przystawka

Składniki:

  • 10 jajek ugotowanych na twardo
    15 - 20 dag wędzonego łososia
    pęczek koperku
    1-2 łyżki majonezu
    sok z cytryny do smaku
    pieprz kolorowy

Faszerowane jajka z łososiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka kroimy na pół, wyjmujemy żółtka.
  • 2. Łososia kroimy na kawałki, skrapiamy sokiem z cytryny. Odkładamy trochę do dekoracji, resztę dokładamy do żółtek.
  • 3. Do żółtek dokładamy, majonez, posypujemy zmielonym pieprzem. Skrapiamy sokiem z cytryny. Masę blendujemy. Dodajemy posiekany koperek. Mieszamy masę łyżką. Doprawiamy do smaku.
  • 4. Masą faszerujemy połówki jajek. Ozdabiamy pozostałym łososiem i posypujemy koperkiem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy