FASOLOWA POTRAWKA

0 (0 ocen)

PYCHOTKA:))

Składniki:

  • 0,5kg.schabu
    1 bakłażan
    20 dag.pieczarek
    1 cebula
    2 papryki czerwone
    0,5 kg.fasolki szparagowej
    sól
    pieprz
    papryka słodka
    przyprawa do gyrosa
    natka pietruszki
    3-4 łyżki przecieru pomidorowego

Fasolowa potrawka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • fasolka 1. Fasolkę gotujemy z dodatkiem soli.Schab kroimy w kostkę,przyprawiamy do smaku,smażymy na oleju.Następnie dodajemy pokrojone w kostkę pieczarki,drobno pokrojona cebulkę,paprykę pokrojona w kosteczkę i bakłażana-również pokrojonego w kosteczkę.Wszystko razem smażymy.Na koniec wrzucamy fasolkę szparagową,koncentrat,przyprawy i pokrojoną natkę pietruszki.Doprawiamy do smaku,chwilkę przesmażamy,cały czas mieszając.

Porady

zamiast schabu możemy użyć piersi z kurczaka lub kiełbasy np.śląskiej.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy